Bo Karlsson - sid 41

620316. Jobbade med nyckelfräsmaskinen och efter lunch gick vi Jerry Lundkvist och jag till Arbetsförmedlingen på Luntmakargatan. Vi kom dit kl 13.00. Min händlaggare ordnade ett jobb på Philips Segelbåtsvägen 9 pa Stora Essingen. Jag cyklade dit och det var ett stort företag med ca 1000 anställda.. Jerry fick jobb på Kungsholmen. Hem till Norrbacka kom jag per cykel och jag var och klippte mig och pluggade körkortsteori.

620317. Så jobbade vi igen till 12, med nyckelfräsmaskinen . Vi städade på Trångbo och ordnade för film "En pappa för mycket" och i pausen kom Tore och pratade en del. Vi åkte till Oskars och "Vita hasten" Efter detta var vi hem till Danielssons.

620318. Söndag. Var ute med kameran halva dagen med Ulla och sen vilade jag mig resten av dagen.

620319. Jobbade till 15 sedan gymnastik med wollyboll. Framkallade 5 rullar film två åt Tore ,två åt L.E Larsson och en åt mig själv.

620320. Jobbade i sju timmar och sen pa körskolan. In i mörkrummet med våra filmer Ulla stack åt mig en fetisdagsbulle. Tack for det. Såg lite TV och följde Ulla till bussen.

620321. På teori, sen på verkstan till kl 16.00. Pluggade körkortsteori Tore kom upp och vi gick till kvinnliga och planerade Mariannes studentdag.

620322. Jobbade som vanligt och körde körskolebil som vanligt. Cyklade till Danielssons och var där till kvällen.

620323. Jobbade som vanligt och ringde till Philips om jobbet.  Det ar klart med detta om jag nu får någonstans att bo. Tvättade och fikade med gänget.

620324. Jobbade till 12 och duchade ,klädde om for att tillsammans med Tord "Kuben" Eriksson , Skytt, åka på bio . Filmen var "Äventyr i Söderhavet" bion var Vinterpalatset. Då vi kommit hem så åkte Siv, Märta och jag till Bagarmossen . Vi hade trevligt till långt in på småtimmarna.

620325. Söndag. Upp fast det ar Söndag, åt och levererade kort åt Märta och Siv. Jag åkte till Bagarmossen och fotograferade för första gången med färgfilm. Då jag kom tillbaka så var Nisse Engstrom här med en kompis. Vi ställde i ordning for film "Enhörningen".

< Föregående sida

 

620326. Jobb som vanligt efter teorin pa morgonen. Tog en tupplur till kl 19 och begav mig till kvinnligas kok och matlagningskurs tillsammans med nio flickor. Vad skall de tro.

620328. Teoridags igen och jobb till fyra . Stig Nilsson och Alf Okvist var pa besok pa verkstaden idag. Pa kvinnliga sa planerade vi vilka visor vi skulle sjunga till Mariannes ara i pask. Marta berattade om ett arbete som hon sokt pa Sjondal.

620329. Var till St Gorans sjukhus och fick ordnat det med mina bindor. De skulle halla mig med bindor nu da jag jobbar ute pa stan.. Jobbade sen till kl 16 Var pa fotoskolan och fotograferade mig sex kort, Gosta Karlsson var ocksa med. Vi skall ha korten till vara korkort. Sen var jag till bilskolan och korde med bil nr 13.

bild 41_1

NBi BUSSEN

620330. Jag blev sjuk av allt flang igar. Lag och pluggade korkortsteori.

620331. Jobbat idag fast jag hade ont i foten. Pa kvallen var vi med ganget hos Kristina Axelsson och hennes syster Britta. 620401. Sondag. Tord Eriksson kom hem hit klockan 7 for att han suttit i finkan pa polisstationen for fylleri och boter 40:-. Vi satt och skrev visor till Mariannes studentfest.

620402. Teori och jobb till fyra. Framkallade film at mig sjalv och Skytt. Var sen pa matlagningskurs vi lagade fisk och den blev sa bra. Tillbaka till Trangbo och "Rulle" berattade att han skulle flytta till Isaksson i Bromma.

Nästa sida >