Kapell?

Inte direkt ett diskussionsämne kanske, men väl en fråga. Det lilla kapell-liknande huset med urtavlor på lanterninen, det man hittar i korsgången eller hur man nu ska uttrycka det mellan husen T1-T2-T3-T4, vad har det använts till? Är det ett kapell eller ser det endast ut så?

Begravningsplats

En fråga som anknyter till den tidigare är även den om Eugeniahemmet hade en begravningsplats någonstans och i så fall var? På eller i närheten av sjukhusområdet eller Solna kyrkogård eller Norra begravningsplatsen?

Karin Westlunds bild

kapell, begravningsplats

Hej StorePer

Din fråga om det fanns ett kapell "i korsgången" är jag lite förvånad över. Tornklockan som du hänvisar till fanns på toppen av "mötesplatsen" i korsgången. Där fanns inget kapell.

Dock har det funnits ett gravkapell för länge sedan och då troligen bortom  Lillstugan och bandageverkstaden och längre in  skogen som fanns tdigare innan Karolinska sjukhuset byggdes. på min tid 1937 - 1952 minns jag att det förekom begravningar där.  Jag tror inte att det fanns någon begravningsplats där.

Hänvisar du till något foto när du undrar om kapell?

Hälsningar

Karin Westlund

Tack Karin. Det enda som fick

Tack Karin.
Det enda som fick mig att beskriva klocktornet som kapell var dess allmänna utseende. Det är lite svårt att se exakt vad det är eller en gång var då det mer eller mindre är inbyggt i andra hus. Har tyvärr inte lyckats hitta någon tillräckligt detaljerad karta från den tiden.
mvh
Per